Gastouder SIL een veilig gevoel voor de hele buurt

Dat bij Gastouder SIL de veiligheid voorop staat, dat was allang bekend, maar sinds dit weekend is dit nu zelfs zichtbaar voor de hele buurt.

Gastouder SIL heeft nu namelijk een AED, beschikbaar voor iedere (burger) hulpverlener.
De AED hangt voor in de tuin in een speciale buitenkast voorzien van pincode, alarm , verwarming en ventilatie.

Zodra iemand een hartstilstand krijgt is hulp zo snel mogelijk noodzakelijk.
Een AED vergroot de overlevingskansen tot wel 70% als de AED binnen 6 minuten ingezet word.
Maar hoe werkt dit nu dan ? Waar haal ik de code vandaan ? Mag ik die AED zomaar gebruiken ?

Om met de laatste vraag te beginnen , JA!!
Iedereen mag de AED van Gastouder SIL gebruiken, wij hebben gekozen voor een type dat geen extra opleiding vereist. De AED zal u door het hele proces heen begeleiden door middel van duidelijke gesproken instructies.

Maar hoe kan ik de AED gebruiken ?

Zodra er een noodgeval is en er gereanimeerd moet worden, maak je direct een melding bij 112. Dit doe je ALTIJD als eerste, zonder die melding komt hulp te laat. Vermeld duidelijk dat je gaat reanimeren en dat je de AED wilt gebruiken die aan de Geelvinckstraat 78 hangt, de meldkamer van 112 beschikken over de code van de AED kast.
Maak je niet druk of je de AED wel goed gebruikt en of het wel nut heeft. Een AED heeft altijd nut en vergroot de overlevingskansen aanzienlijk. Op de elektroden staat duidelijk door middel van een afbeelding waar de elektroden geplakt moeten worden. Verder kan er niets fout gaan, de AED voert zelf controles uit en zal geen schok geven als dit niet noodzakelijk is. JE KUNT DUS NOOIT EEN SCHOK GEVEN ALS DIT NIET NOODZAKELIJK IS en je kunt NOOIT EXTRA SCHADE veroorzaken.

Gastouder SIL hoopt dat de AED een investering is die zich nooit zal terug betalen, maar weet dat die er is als het nodig is.